Diety menu

Dzisiaj

Dieta standard:

Śniadanie: hummus z prażonym sezamem i suszonymi figami, pieczywo, ogórek, sałata masłowa
II śniadanie: sałatka z brązowego ryżu z groszkiem cukrowym, grillowanymi pieczarkami i olejem lnianym
Obiad: pulpeciki wołowe w sosie chili con carne z puree brokułowym
Podwieczorek: krem z pomidorów z makaronem żytnim i bazyliowym pesto
Kolacja: grillowana polenta z konfturą z czerwonej cebuli, pomidory, roszponka

Dieta wegetariańska:

Śniadanie: hummus z prażonym sezamem i suszonymi figami, pieczywo, ogórek, sałata masłowa
II śniadanie: sałatka z brązowego ryżu z groszkiem cukrowym, grillowanymi pieczarkami i olejem lnianym
Obiad: babka ziemniaczana z sosem śmietanowo-kurkowym
Podwieczorek: krem z pomidorów z makaronem żytnim i bazyliowym pesto
Kolacja: grillowana polenta z konfturą z czerwonej cebuli, pomidory, roszponka

Dieta bez glutenu i bez laktozy:

Śniadanie: hummus z prażonym sezamem i suszonymi figami, pieczywo, ogórek, sałata masłowa
II śniadanie: sałatka z brązowego ryżu z groszkiem cukrowym, grillowanymi pieczarkami i olejem lnianym
Obiad: pulpeciki wołowe w sosie chili con carne z puree brokułowym
Podwieczorek: krem z pomidorów z makaronem żytnim i bazyliowym pesto
Kolacja: grillowana polenta z konfturą z czerwonej cebuli, pomidory, roszponka

Dieta sport:

Śniadanie: hummus z szynką dojrzewającą, prażonym sezamem i suszonymi figami, ogórek, sałata masłowa
II śniadanie: sałatka z brązowego ryżu z groszkiem cukrowym, grillowanymi pieczarkami, serem Feta i olejem lnianym
Obiad: grillowany filet z kurczaka w sosie chili con carne z puree brokułowym
Podwieczorek: krem z pomidorów z makaronem żytnim, Mozzarellą kulką i bazyliowym pesto
Kolacja: grillowana polenta z konfturą z czerwonej cebuli, pomidory, roszponka

Low IG:

Śniadanie: hummus z prażonym sezamem i suszonymi figami, pieczywo, ogórek, sałata masłowa
II śniadanie: sałatka z brązowego ryżu z groszkiem cukrowym, grillowanymi pieczarkami i olejem lnianym
Obiad: pulpeciki wołowe w sosie chili con carne z puree brokułowym
Podwieczorek: krem z pomidorów z makaronem żytnim i bazyliowym pesto
Kolacja: pieczywo razowe, ser cheddar, pomidor, konfitura z czerwonej cebuli, roszponka