Catering okolicznościowy i firmowy

Oferta cateringowa 2018 – informacje

  • Zamówienia przyjmujemy z wyprzedzeniem min. 48h.
  • Minimalne zamówienie to 5 porcji z jednego rodzaju potrawy.
  • Zapewniamy Państwu transport, pełną zastawę porcelanową lub naczynia jednorazowe.
  • Dodatkowo możemy zapewnić obsługę, namioty, stoły, krzesła, nagłośnienie itp.
  • Zamówienia i niezbędne informacje: Tel. 501 101 987 lub catering@4line.szczecin.pl

DANIA GŁÓWNE (na ciepło):

Zupy:

  • Krem z pieczonej dyni z dodatkiem chilli (sezonowo)
  • Krem marchewkowy z imbirem
  • Krem z brokułów z grzankami
  • Krem z pomidorów z białą Mozzarellą
  • Krem ze szparagów z groszkiem ptysiowym (sezonowo)
  • Krem z czerwonej soczewicy z mlekiem kokosowym
  • Krem z pieczonych buraków z kozim serem, miodem i melisą
  • Krem z selera z topinamburem
  • Krem z selera naciowego z curry
  • Rybna z dorszem i krewetkami
  • Rybna z łososiem i kaparami
  • Serowa z pulpecikami mięsnymi
  • Chłodnik z maślanki i pomidorów
  • Chłodnik warzywny na jogurcie naturalnym

Dania wegetariańskie:

  • Naleśniki gryczane ze szpinakiem i serem Feta
  • Naleśniki gryczane z warzywami ratatouille
  • Szaszłyk warzywny (cukinia, bakłażan, papryka kolorowa, czerwona cebula)
  • Pieczony bakłażan faszerowany warzywami i serem Feta
  • Kotleciki z soczewicy na sosie pomidorowym
  • Kotleciki szpinakowe na sosie serowym
  • Kotleciki z cukinii i bakłażana
  • Kotleciki z cukinii, bobu i zielonego groszku
  • Kompozycja warzyw grillowanych
  • Warzywa gotowane pod beszamelem
  • Warzywa ratatouille z klopsikami z bakłażana i kaszy jaglanej
  • Risotto z warzywami
  • Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, cieciorką i serem Gorgonzola
  • Zapiekanka z cukinii i bakłażana z serem Feta
  • Zapiekane pieczarki z serem Brie oraz pietruszką

Dania z cielęciną:

  • Roladki cielęce faszerowane buraczkami owinięte szynką dojrzewającą
  • Roladki cielęce nadziewane kozim serem i w sosie z suszonych pomidorów
  • Medaliony cielęce duszone w pikantnym sosie grzybowym
  • Cielęcina soute w sosie paprykowym

Dania z wieprzowiną :

  • Polędwiczki wieprzowe faszerowane wędzonym serem na pomidorowym puree
  • Polędwiczki wieprzowe faszerowane szpinakiem i Fetą
  • Polędwiczki wieprzowe nadziewane suszonymi pomidorami i papryką peperoni w sosie z karmelizowanej czerwonej cebuli
  • Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie z suszonych pomidorów
  • Grillowany schab zapiekany Camembertem z żurawiną
  • Szaszłyk ze schabu z cukinią, bakłażanem i czerwoną papryką

Dania z drobiem:

  • Pieczona pierś z kaczki w sosie mandarynkowym
  • Pierś z kaczki w winnym sosie porzeczkowym
  • Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem i serem Feta
  • Filet z kurczaka w panierce orzechowej
  • Pierś drobiowa panierowana kaszką kukurydzianą
  • Filet z kurczaka w sezamie
  • Grillowany filet z kurczaka w sosie serowo – brokułowym
  • Pierś drobiowa nadziewana białą Mozzarella i suszonymi pomidorami
  • Filet z indyka w panierce z kaszy jaglanej
  • Sznycle z indyka w sosie musztardowo – miodowym

Ryby:

  • Miruna na szpinaku opruszona Parmezanem
  • Miruna pieczona z kaparami i świeżą kolendrą
  • Dorsz w czerwonym Pesto z płatkami prażonych migdałów
  • Polędwica z dorsza z zielonym pesto
  • Filet z sandacza w sosie chrzanowo – buraczkowym
  • Łosoś pieczony w folii w zielonym Pesto
  • Grillowany łosoś serwowany z krewetkami Black Tiger w sosie kaparowo – oliwkowym

Dodatki:

  • Ryż: brązowy, czerwony, czarny, dziki, jaśminowy, basmati, paraboliczny lub kolorowy
  • Kasza: bulgur, jaglana, Kus Kus, jęczmienna, orkiszowa lub gryczana
  • Makarony: razowy, sojowy, ryżowy lub orkiszowy
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Ziemniaki pieczone z czosnkiem, cebulką i ziołami
  • Pieczone ćwiartki ziemniaków z rozmarynem
  • Puree z ziemniaków z dodatkiem papryki

Dodatki warzywne:

  • Sałatka ze świeżych warzyw
  • Mieszanka sałat z rukolą, pomidorem, Fetą, oliwką i czerwoną cebulą, skropiona oliwą z oliwek, olejem sezamowym lub lnianym
  • Warzywa gotowane (brokuł, kalafior, marchewka mini, fasolka szparagowa, brukselka)
  • Warzywa grillowane (cukinia, bakłażan, brokuł, kalafior, kalafior Romanesco, papryka, pieczarki, marchewka mini, fasolka szparagowa, czerwona cebula – do wyboru)
  • Puree: szpinakowe, pomidorowe, paprykowe, marchewkowo – imbirowe, z zielonego groszku, z buraka, z selera z topinamburem, pietruszkowe lub z selera naciowego
  • Ratatouille (cukinia, bakłażan, papryka, pomidor, pieczarka, czerwona cebula) pikantny lub łagodny
  • Dresingi do świeżych warzyw: winegret, musztardowo – miodowy, cezar, musztardowo – bazyliowy, miętowy winegret, malinowy winegret lub czosnkowy

PRZEKĄSKI WEGETARIAŃSKIE (na ciepło):

  • Naleśniki gryczane ze szpinakiem i serem Feta
  • Paszteciki szpinakowe
  • Kotleciki z soczewicy z sosem pomidorowym
  • Kotleciki ze szpinaku z sosem serowym
  • Kompozycja warzyw pod beszamelem
  • Łódeczki z cukinii z salsą warzywną i serem Feta
  • Pieczony bakłażan faszerowany warzywami ratatouille
  • Panierowane kapelusze pieczarek z serem Brie oraz pietruszką

PRZEKĄSKI MIĘSNE (na ciepło):

  • Naleśniki gryczane z pikantnym farszem mięsnym
  • Naleśniki gryczane z nadzieniem a’la Bolognese
  • Panierowane kapelusze pieczarek z kiełbasą Chorizo i serem Cheddar
  • Panierowane kapelusze pieczarek z szynką dojrzewającą i serem Mozzarella
  • Mini szaszłyki drobiowe z ananasem i sezamem
  • Mini szaszłyki drobiowe z cukinią, bakłażanem i papryką
  • Roladka z indyka faszerowana pomidorem suszonym i cukinią zawinięta w bakłażana
  • Pieczone szparagi w szynce szwardzwaldzkiej

PRZEKĄSKI RYBNE (na ciepło):

  • Pomidory faszerowane pieczonym halibutem z warzywami oprószone Parmezanem
  • Fileciki z łososia na oliwkowej salsie